Vitamin K1 v potravinách

Přehled obsahu vitaminu K1 ve vybraných potravinách naleznete v interaktivní tabulce níže, případně si ji můžete vytisknout z PDF souboru.

  • Pokud není uvedeno jinak, jedná se o potravinu v syrovém stavu.
  • U některých potravin je nutné zohlednit použité množství a fakt, že údaje v tabulce jsou uvedeny pro množství 100 g (například při použití petrželky na dozdobení polévky jde o nízké množství použité potraviny).

Obsah vitaminu K1 ve vybraných potravinách

Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
zelí červené (vařené)47,633,960,2
zelí červené6,4149
zelí bílé9,876,0
zázvor< 0,8
tykev (vařená)< 0,8
špenát (vařený)494
špenát521480640
salát hlávkový12375,5258
řeřicha542
rýže0,1
rajčata7,92,260,0
pórek (vařený)25,4
petržel – kořen (vařený)1,0
petržel – nať12203605480
pažitka260207310
paprika (zelená)< 0,89,4
okurka2,81,715,0
mrkev (vařená)13,010,818,2
mrkev – kořen3,020,0
květák (vařený)13,8
kedlubna (vařená)0,1
kapusta růžičková (vařená)140
kapusta hlávková (vařená)817
jarní cibulka s natí260207310
hrách (vařený)24,0
hrách47,424,870,0
fenykl62,8
fazole červené (vařené)1,18,4
čočka (vařená)1,7
čínské zelí45,5
česnek< 0,81,7
červená řepa0,2
cuketa (vařená)4,24,04,4
cibule0,40,20,7
celer – kořen (vařený)< 0,8
brokolice (vařená)141
brambory konzumní, loupané (vařené)< 0,8
bazalka (čerstvá)415
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
pistácie (pražené, solené)13,210,115,1
lískové ořechy< 0,820,7
kešu (pražené, solené)34,719,464,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
švestka6,44,48,2
rebarbora29,3
pomeranč< 0,8
ostružiny14,125,1
meruňka< 0,83,3
maliny5,09,9
kiwi16,650,3
jahody< 0,820,0
jablko0,60,40,7
broskev2,62,13,6
borůvky19,315,529,1
banán< 0,80,20,9
avokádo14,58,027,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
sýr Eidam2,3
mléko (polotučné)0,20,3
máslo (82 % tuku, nesolené)7,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
slunečnicový olej< 0,810,0
řepkový olej71,357,982,0
olivový olej58,150,170,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
vejce0,3
telecí játra (vařená)1,50,82,5
slanina< 0,8
losos0,30,10,5
kuřecí prsa, bez kůže1,30,22,4
kapr0,1
hovězí játra (vařená)3,92,07,5
candát0,1
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min.Max.
káva (instantní)1,9
Legenda:
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2020