Vitamin K1 v potravinách

Přehled obsahu vitaminu K1 ve vybraných potravinách naleznete v interaktivní tabulce níže, případně si ji můžete vytisknout z PDF souboru.

  • Pokud není uvedeno jinak, jedná se o potravinu v syrovém stavu.
  • U některých potravin je nutné zohlednit použité množství a fakt, že údaje v tabulce jsou uvedeny pro množství 100 g (například při použití petrželky na dozdobení polévky jde o nízké množství použité potraviny).

Obsah vitaminu K1 ve vybraných potravinách

Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
bazalka (čerstvá) 415
brambory konzumní, loupané (vařené) < 0,8
brokolice (vařená) 141
celer – kořen (vařený) 37,8
cibule 0,4 0,2 0,7
cuketa (vařená) 4,2 4,0 4,4
červená řepa 0,2
česnek 1,7
čínské zelí 45,5
čočka (vařená) 1,7
fazole (vařené) 2,9
fenykl 62,8
hrách 47,4 24,8 70,0
hrách (vařený) 25,9
jarní cibulka s natí 260 207 310
kapusta hlávková (vařená) 109 57,5 136
kapusta růžičková (vařená) 140
kedlubna (vařená) 0,1
květák (vařený) 13,8
mrkev – kořen 13,8 10,0 20,0
mrkev (vařená) 13,7 10,8 18,2
okurka 7,2 1,7 15,0
paprika 7,4 2,5 9,4
pažitka 260 207 310
petržel – nať 1220 360 5480
petržel – kořen (vařený) 1,0
pórek (vařený) 25,4
rajčata 7,9 2,2 60,0
rýže 0,0
řeřicha 542
salát hlávkový 123 75,5 258
špenát 521 480 640
špenát (vařený) 494
tykev (vařená) < 0,8
zázvor < 0,8
zelí bílé 76,0
zelí červené 93,6 32,1 149
zelí červené (vařené) 47,6 33,9 60,2
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
kešu (pražené, solené) 34,7 19,4 64,3
lískové ořechy 14,2 8,7 20,7
pistácie (pražené, solené) 13,2 10,1 15,1
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
avokádo 14,5 8,0 27,0
banán 0,5 0,2 0,9
borůvky 19,3 15,5 29,1
broskev 2,6 2,1 3,6
jablko 0,6 0,4 0,7
jahody 11,1 1,5 20,0
kiwi 40,3 33,9 50,3
maliny 7,8 6,2 9,9
meruňka 3,3
ostružiny 19,8 14,7 25,1
pomeranč 0,0 0,1
rebarbora 29,3
švestka 6,4 4,4 8,2
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
máslo (82 % tuku, nesolené) 7,0
mléko (polotučné) 0,2 0,3
sýr Eidam 2,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
olivový olej 60,2 50,1 70,3
řepkový olej 71,3 57,9 82,0
slunečnicový olej 5,4 1,0 10,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
candát 0,1
hovězí játra (vařená) 3,9 2,0 7,5
kapr 0,1
kuřecí prsa, bez kůže 1,3 0,2 2,4
losos 0,3 0,1 0,5
slanina < 0,8
telecí játra (vařená) 1,5 0,8 2,5
vejce 0,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
káva (instantní) 1,9
Legenda:
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2017