Vitamin K1 v potravinách

Přehled obsahu vitaminu K1 ve vybraných potravinách naleznete v interaktivní tabulce níže, případně si ji můžete vytisknout z PDF souboru.

  • Pokud není uvedeno jinak, jedná se o potravinu v syrovém stavu.
  • U některých potravin je nutné zohlednit použité množství a fakt, že údaje v tabulce jsou uvedeny pro množství 100 g (například při použití petrželky na dozdobení polévky jde o nízké množství použité potraviny).

Obsah vitaminu K1 ve vybraných potravinách

Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
zelí červené (vařené) 47,6 33,9 60,2
zelí červené 93,6 32,1 149
zelí bílé 76,0
zázvor < 0,8
tykev (vařená) < 0,8
špenát (vařený) 494
špenát 521 480 640
salát hlávkový 123 75,5 258
řeřicha 542
rýže 0,0
rajčata 7,9 2,2 60,0
pórek (vařený) 25,4
petržel – kořen (vařený) 1,0
petržel – nať 1220 360 5480
pažitka 260 207 310
paprika 7,4 2,5 9,4
okurka 7,2 1,7 15,0
mrkev (vařená) 13,7 10,8 18,2
mrkev – kořen 13,8 10,0 20,0
květák (vařený) 13,8
kedlubna (vařená) 0,1
kapusta růžičková (vařená) 140
kapusta hlávková (vařená) 109 57,5 136
jarní cibulka s natí 260 207 310
hrách (vařený) 25,9
hrách 47,4 24,8 70,0
fenykl 62,8
fazole (vařené) 2,9
čočka (vařená) 1,7
čínské zelí 45,5
česnek 1,7
červená řepa 0,2
cuketa (vařená) 4,2 4,0 4,4
cibule 0,4 0,2 0,7
celer – kořen (vařený) 37,8
brokolice (vařená) 141
brambory konzumní, loupané (vařené) < 0,8
bazalka (čerstvá) 415
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
pistácie (pražené, solené) 13,2 10,1 15,1
lískové ořechy 14,2 8,7 20,7
kešu (pražené, solené) 34,7 19,4 64,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
švestka 6,4 4,4 8,2
rebarbora 29,3
pomeranč 0,0 0,1
ostružiny 19,8 14,7 25,1
meruňka 3,3
maliny 7,8 6,2 9,9
kiwi 40,3 33,9 50,3
jahody 11,1 1,5 20,0
jablko 0,6 0,4 0,7
broskev 2,6 2,1 3,6
borůvky 19,3 15,5 29,1
banán 0,5 0,2 0,9
avokádo 14,5 8,0 27,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
sýr Eidam 2,3
mléko (polotučné) 0,2 0,3
máslo (82 % tuku, nesolené) 7,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
slunečnicový olej 5,4 1,0 10,0
řepkový olej 71,3 57,9 82,0
olivový olej 60,2 50,1 70,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
vejce 0,3
telecí játra (vařená) 1,5 0,8 2,5
slanina < 0,8
losos 0,3 0,1 0,5
kuřecí prsa, bez kůže 1,3 0,2 2,4
kapr 0,1
hovězí játra (vařená) 3,9 2,0 7,5
candát 0,1
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
káva (instantní) 1,9
Legenda:
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2017