Vitamin K1 v potravinách

Přehled obsahu vitaminu K1 ve vybraných potravinách naleznete v interaktivní tabulce níže, případně si ji můžete vytisknout z PDF souboru.

  • Pokud není uvedeno jinak, jedná se o potravinu v syrovém stavu.
  • U některých potravin je nutné zohlednit použité množství a fakt, že údaje v tabulce jsou uvedeny pro množství 100 g (například při použití petrželky na dozdobení polévky jde o nízké množství použité potraviny).

Obsah vitaminu K1 ve vybraných potravinách

Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
bazalka (čerstvá) 415
brambory konzumní, loupané (vařené) < 0,8
brokolice (vařená) 141
celer – kořen (vařený) < 0,8
cibule 0,4 0,2 0,7
cuketa (vařená) 4,2 4,0 4,4
červená řepa 0,2
česnek < 0,8 1,7
čínské zelí 45,5
čočka (vařená) 1,7
fazole červené (vařené) 1,1 8,4
fenykl 62,8
hrách 47,4 24,8 70,0
hrách (vařený) 24,0
jarní cibulka s natí 260 207 310
kapusta hlávková (vařená) 817
kapusta růžičková (vařená) 140
kedlubna (vařená) 0,1
květák (vařený) 13,8
mrkev – kořen 3,0 20,0
mrkev (vařená) 13,0 10,8 18,2
okurka 2,8 1,7 15,0
paprika (zelená) < 0,8 9,4
pažitka 260 207 310
petržel – nať 1220 360 5480
petržel – kořen (vařený) 1,0
pórek (vařený) 25,4
rajčata 7,9 2,2 60,0
rýže 0,1
řeřicha 542
salát hlávkový 123 75,5 258
špenát 521 480 640
špenát (vařený) 494
tykev (vařená) < 0,8
zázvor < 0,8
zelí bílé 9,8 76,0
zelí červené 6,4 149
zelí červené (vařené) 47,6 33,9 60,2
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
kešu (pražené, solené) 34,7 19,4 64,3
lískové ořechy < 0,8 20,7
pistácie (pražené, solené) 13,2 10,1 15,1
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
avokádo 14,5 8,0 27,0
banán < 0,8 0,2 0,9
borůvky 19,3 15,5 29,1
broskev 2,6 2,1 3,6
jablko 0,6 0,4 0,7
jahody < 0,8 20,0
kiwi 16,6 50,3
maliny 5,0 9,9
meruňka < 0,8 3,3
ostružiny 14,1 25,1
pomeranč < 0,8
rebarbora 29,3
švestka 6,4 4,4 8,2
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
máslo (82 % tuku, nesolené) 7,0
mléko (polotučné) 0,2 0,3
sýr Eidam 2,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
olivový olej 58,1 50,1 70,3
řepkový olej 71,3 57,9 82,0
slunečnicový olej < 0,8 10,0
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
candát 0,1
hovězí játra (vařená) 3,9 2,0 7,5
kapr 0,1
kuřecí prsa, bez kůže 1,3 0,2 2,4
losos 0,3 0,1 0,5
slanina < 0,8
telecí játra (vařená) 1,5 0,8 2,5
vejce 0,3
Název Obsah vitaminu K1 v potravinách (μg / 100 g)
Průměr Min. Max.
káva (instantní) 1,9
Legenda:
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 > 100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 10 –100 μg na 100 g
  •   = potraviny s průměrným nebo maximálním obsahem vitaminu K1 < 10 μg na 100 g
Zdroj:
ANSES/Ciqual French food composition table version 2020